Michelle Flaherty(Alyson Hannigan)

18.10.2009 18:07

 

 Michelle, ta "pipka ze sboru", je nejspíš nevědomky zodpovědná za start do té doby netknuté americké televizní svobody. Přesto, že se může zdát, že nijak ve filmu nevyniká, opak je pravdou, jde o jednu z nejpodstatnějších osob, která inspirovala tvůrce všech tří dílů. Čím si to zasloužila? Vzpomeňme na legendární větu...

 

"A jednou na hudebním táboře, jsem si do p* strčila flétnu." 

 

 Všechny americké i neamerické čelisti zůstaly viset, když tahle nevinná malá ústa vydala panicky vtipnou větu, za kterou by se nemusel stydět ani nejdrsnější rebel. Uvědomte si, že v devadesátých letech byla atmosféra především v USA dosti puritánská proto se tato věta stala nebojím se napsat průlomovou a to i u nás, v Evropě. Od počátku je Michelle zajímavou a poněkud záhadnou osobou. Divákovi se může zdát, že jde o neukojenou nymfomanku, která hledá nejsnažší kořist, ale v dalších dílech poznáváme, že Michelle je ta, která touží po svém snu, hluboké lásce. Přestože se Jim ocitne po jejich první společně strávené noci sám, nakonec k sobě najdou ztracenou cestu a jejich vztah končí romantickou šťastnou svatbou. Jak to s jejich životy bude dál se snad dozvíme v posledním dílu American pie - Reunion(2012).

 

 S úsměvem na rtech budeme vzpomínat na její podivné projevy nymfomanie i v těch nejnevhodnějších chvílích(Jimova žádost o ruku). Na každého z nás bezpochyby působila jiným dojmem, jedno je ale jisté, navždy bude nedílnou součástí American Pie.

 

 Na plátně se ve třetím díle objeví spolu s rodiči, kteří mají jedinou starost, aby jejich nejlmladíš holčička našla skutečného spolehlivého  manžela. Scénář  přichystá ještě jedno setkání a to se starší sympatickou sestrou Cadence, na kterou si během svatby dělá zálusk Stifler a Paul Finch.

 


TOPlist